#malaysiantravellers

You can’t go back and change the beginning, but you can start where you are and change the ending. #beach #travel #lightroom #preset #kampungpeople #life #quotes #greece #santorini #winter #travel #malaysiantravellers


0💬Normal

Muka puas selepas berjaya pujuk suami teman jalan kaki 3KM dari parking jeep dan naik 250 anak tangga ke puncak Gunung Bromo. Kami tak naik kuda sebab aku nak warm up jalan kaki sebelum naik tangga yang banyak tu. It’s not easy to rid of people behind me from the photo. Let’s be realistic because hundreds of people visiting this volcano everyday. _ #wanderluskieyn #wanderluskieyn_TransJava #malaysiantravellers #gayatravel #backpackerzmag #projectvacation #travelphotography #shotoniphone


7💬Normal

I want to explore the world. ✈️ I want to see things that I have never seen before 😍 #travel #traveling


3💬Normal

The moment when we came down from hiking in bukit kledang. *Psst*don't have to try finding me. Like always 😏 photographer mostly will be behind the scene. #looxpresets#malaysiantravellers#amazingkashmir#lost#oneplus#oneplussix#oneplussixphotography#wonderful#girlslovetravel #girlsjustwannahavefun #prettylittlethings #travelwithme#travelforlife #passportlife #travelcommunity #traveladdict #travellife#photography


7💬Normal

Tropical rainforests have long been recognised as one of the most productive type of forests in the world. There are only three areas in the world where tropical rainforests are found tropical South America, Central Africa and Southeast Asia. The rainforests of Southeast Asia are believed to be the oldest and among the most biologically diverse in the world. 📍Malaysia Mountain Range 🌳🍃 Back To Nature⛰🍃 📸 Capture the Nature 🌏 Travellers 🇲🇾 Proud to be Malaysian #xploremy #MTGexplore #hikersmalaya #gununghub #malaysiantravellers #hariantravel #kampongtraveller #steptothesky #wehikecommunity #visitmalaysia #cuticutimalaysia #gopromysg #gopromy #goprosg #MalaysiaTrulyAsia #djimalaysia #travel #malaysia #MYyourshot #TravelokaMY #DiscoverSelangor #TakeMeAnywhere #HeartofMalaysia #exploremalaysia #love #instagood #photooftheday #beautiful #igersmy #mobilegraphymy


7💬Normal

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🅲🅾🅻🅾🆄🆁🅵🆄🅻 🄺🄰🅈-🄴🄻 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📍Petaling Street, Kuala Lumpur Wandering around the city looking for alcohol and instead stumbled upon a colourful alley that leads to a hidden bar. So instead of drinking myself into a drunken stupor I wasted no time in setting up my trusty camera and tripod. Really need more recommendations for colourful places like these in Malaysia 🤔


21💬Normal

Braved the freezing weather for a nice serving of bulgogi hot pot. Have you ever tried? 😋 #barelyninetiesinsouthkorea


1💬Normal

Day 3 (17 December 2019) road-tripping in Oman. The journey was from Nizwa towards Muscat, then to Qurum Beach, Yitti Beach, Bandar Al Khairan and finally to Bimmah Sinkhole. We then drove further up along the coastal road to find a camping spot to stay for 1 night in Fins Beach. Total driving was 400 km. Most of the time there's no other people in sight especially in Yitti Beach and Bandar Al Khairan. We can roam freely. And that's what I love about Oman ❤. . ------------------------------------ May Allah bless Sultan Qaboos with jannah. Ameen. Al-Fatihah.


3💬Normal

7 Tips penting untuk travel gaya Backpacker 1. Buat research terlebih dahulu 2. Pack barang-barang anda dengan bijak 3. Timbang backpack anda 4. Gunakan produk serbaguna 5. Jangan boros berbelanja 6. Banyakkan bersembang dengan orang sekeliling 7. Jangan cerewat bab makan . . #beautifulpeopletravel #beautifulpeoplehike #wanitagunung #pendakihijabers #gadisgunung #pendakicantik #jelajahgunung #backpackers #nature #naturelovers #naturephotography #photography #vsco #vcsocam #vacation #travel #malaysiantravellers #manila #seagames2019 #philippines


4💬Normal

W6 Balcony hike ambik masa lebih kurang 3 jam pergi-balik. Di penghujung jalan ada As Sab abandoned village & water pool yg sgt cangkat air dia masa aku pi. Tak berbaloi nak mandi pun. Masa trekking kena ikut tanda kuning-putih-merah yg dicat kat batu2 besar supaya tak tersasar dari laluan. Tapi beberapa kali jugak aku tersilap jalan pastu hairan sendiri kenapa begitu complex sampai nak kena lalu sipi2 tepi gaung dan kena terjun/panjat batu yg tinggi2, mujur tak patah kaki 😰. Seeloknya sampai pagi2 sbb aku sampai dah tghari, kabus tebal, so ambik gambar tak berapa nak cun pemandangan dia.


5💬Normal

BUKIT BINTANG بوکيت بينتڠ Bukit Bintang memang syurga buat gegadis di luar sana yang fashionista, tetapi nurakah buat sang pakwa yang belum tentu jadi bini ko! 😅 Sepanjang jalan ini memang sibuk dengan pelancong dalam dan luar yang mengejar barangan kosmetik yang ada diskaun. Tak lupa juga ada persembahan busking dan sebagainya. Bagi saya, iya bagus untuk photography street. Untuk poket, no no no. Makan nasi berlauk lagi best 😜 Oh, bangunan Sephora itu unik dan berjaya menambat hati untuk bergambar di sana. . . . 📍 Bukit Bintang, Kuala Lumpur, Malaysia 📷 Huawei Nova 3i #travel3sixty #officialtravel360 #trip #ilovetravel #mypassion #travelife #travelers #travelingram #instatravel #instapassport #travelphoto #igtravel #sharetravelpics #worldtravelpics #worldplaces #travellover #vscocam_my #EarnBIGLiveBIG #malaysia #visitmalaysia #backpackers #roadtrip #kualalumpur #tripkualalumpur # #malaysiantravellers #huaweinova3i #kl #bukitbintang #bukitbintang #visitmalaysia2020


0💬Normal

Stayed here for a night in Dec19. I luv all the design and decoration of the hotel. Bricks, concrete and beams are exposed and notable giving perfect industrial look. Everything was worthy of a picture. Highly recommended for industrial design hotel lover 💓 . #bilakakqdgijenjalan #qdtravelog #malaysiantravellers #beststay #retreat #travel #photography #beautifulmoment #syukurselalu


2💬Normal

I know what I’m going to write is a bit sensitive. It might triggered you. I’m sorry. . Bila orang cakap ilmu tak semestinya belajar di universiti.. Kat masjid pun boleh. Yea betul. Tapi jangan la kecilkan skop kita hanya di masjid. . Tidaklah Allah jadikan muka bumi yang luas ini tanpa sebab. Tidaklah Allah jadi manusia ini berbangsa-bangsa tanpa sebab. . Dari penciptaan Allah ini, Allah mahu kita melihat, berfikir, mengkaji, mencari ilmu-ilmu yang asalnya adalah milik Allah juga. Dan dengan ilmu yang kita ada semoga kita lebih merendah diri. . Ilmu, kekuasaan dan peringatan Allah bukan hanya di masjid ianya seluas alam. . Jangan salah faham, bukan aku menidakkan masjid. Masjid adalah tempat paling tenang untuk kita kembali mengingat Allah selepas penat dengan duniawi. . Orang lagho macam aku ni sebenarnya tak layak cakap pasal ni. Just my 2cents ✌🏻 _ #wanderluskieyn #wanderluskieyn_TransJava #malaysiantravellers #gayatravel #backpackerzmag #projectvacation #travelphotography #shotoniphone


9💬Normal

Kat Jabal Shams ni cuma ada 3 pilihan resort/villa kalau nak bermalam, tapi ketiga-tiganya mahal. Other option is to wild camp. Cuma bekalan air utk minum, masak dan 'membuang' kena pandai2 beli sendiri kat town berdekatan, Al Hamra. Kalau nak tadah kat masjid, personally aku tak advise sbb org2 kampung kat atas ni pun dapat bekalan air bersih daripada lori yg dok hantar ke atas ni secara berkala.


1💬Normal

The whole of Ephesus is magnificent and a must-visit to anyone who appreciates ancient cities. #malaysiantravellers


5💬Normal

#marimengenaloz #eatairtravel Bestnya jalan Melbourne ni, dengan tiang lampu pun boleh jadi tempat nak bergambar. Semua sebab antara peninggalan lama yang masih mengekalkan identitinya juga bukti pengaruh British terhadap Australia. . . . . #melbournetrip #melbournehistory #melbournecbd #malaysiantravellers #malaysianairlines #airasia #pakejbudget #pakejmelancongmuslim #pakejtravel #pakejtravelmurah #cutisekolah #cuticutimalaysia #kakijalan #kakitravel #familytrip #jomtravel #bucketlist


0💬Normal

Coop's shot tower di dalam Melbourne Central merupakan satu-satunya kesan peninggalan bangunan itu sebelum dimusnahkan seluruhnya. Coop's shot tower ini unik sebab Melbourne Central dibina di atasnya, membuatkan ia berada di dalam Melbourne Central itu sendiri . . . . #kesansejarah #melbournehistory #melbourne #melbournecentral #melbournecbd #kakijalan #kakitravel #traveltips #travelbuddy #solotravel #pakejmelbourne #privatetrip #malaysiantravellers #malaysianairlines #airasia #familytrip #cutisekolah #cuticutimalaysia #halaltravel


0💬Normal

Bilangan penduduk tempatan di Prague adalah seramai 1.3 juta orang. . Dianggarkan seramai 7 juta pelancong mengunjungi bandar Prague pada tahun 2019! . Adakah anda salah seorang pelancong yang mengunjungi bandar ini tahun lepas? 😉 . . #prague #prague2020 #czech_republic #czech_insta #jalanjalanprague #jalanjalan #cutieropah #cuticuti #privatetour #malaysiantravellers #malaysiantraveler #pelancong #jommelancong #backpackersmalaysia #halaltravel


0💬Normal

Cityscape of Kota Kinabalu's city . . The city formerly known as Jesselton (became capital in 1946). In 1963, the North Borneo joined Federation of Malaysia and become known as Sabah, the colonial name Jesselton gave away to Kota Kinabalu. The name of Jesselton now establish as a name of a hotel. (motherearthtravel.com) . . Fisherman boat is harbouring at the terminal near swordfish junction beside the Philipine fish market and sourvenir shop in Kinabalu city on January 1, 2020 #nikon #nikonphoto #nikonphotography #photography #photo #landscapephotography #landscape #night #nightphotography #longexposure #longexposure_shots #longexposures #nightlapse #timelapse #lightphotography #nightlights #malaysia #iso #photography #cityscape #malaysiantravellers #nikonphotographer #neonphotography #sabah #kinabalu #instagram @instagram


4💬Normal

Jangan berjalan dibelakangku kerana aku tidak akan memimpinmu. Jangan berjalan di hadapanku kerana aku tidak akan mengikutimu. Berjalanlah disisiku sebagai sahabatku ❤️. . . 📍Intramuros Manila, Philippines 🇵🇭 . . #beautifulpeopletravel #beautifulpeoplehike #wanitagunung #pendakihijabers #gadisgunung #pendakicantik #jelajahgunung #backpackers #nature #naturelovers #naturephotography #photography #vsco #vcsocam #vacation #travel #malaysiantravellers #intramuros #manila #seagames2019 #philippines


1💬Normal

Family Holiday Ideas 💡 Take a break from the amusement parks and take your kids to see the world best safari at Masai Mara this 2020! Guaranteed to have a MEMORABLE moments! Let’s go wild in Kenya & Tanzania unique ecosystem on private tours 2-13 July 2020. Enquire within. 🦓🦒🐘🐆🐊🦧 . #superbholidays #gowild #safari #kenya #tanzania #bucketlist #africa #malaysiantravellers


0💬Normal

Family Holiday Ideas 💡 Take a break from the amusement parks and take your kids to see the world’s best safari at Masai Mara this 2020! Guaranteed to have a MEMORABLE moments! Let’s go wild in Kenya & Tanzania unique ecosystem on private tours 2-13 July 2020. Enquire within. 🦓🦒🐘🐆🐊🦧 . #rbtravel #gowild #safari #kenya #tanzania #bucketlist #africa #malaysiantravellers


0💬Normal

Sejak bandar ini ditubuhkan pada tahun 1571 sehingga berakhirnya pemerintahan Sepanyol pada tahun 1898. Nama Intramuros bermaksud "di dalam dinding." Selama 400 tahun, Intramuros berkhidmat sebagai pusat pendudukan Sepanyol, yang pada asalnya dibina menjadi kediaman bagi pegawai kerajaan Sepanyol dan keluarga mereka. Di sinilah penduduk Manila yang paling berpengaruh dan kaya. . . 📍Intramuros Manila, Philippines 🇵🇭 . . #beautifulpeopletravel #beautifulpeoplehike #wanitagunung #pendakihijabers #gadisgunung #pendakicantik #jelajahgunung #backpackers #nature #naturelovers #naturephotography #photography #vsco #vcsocam #vacation #travel #malaysiantravellers #intramuros #manila #seagames2019 #philippines


2💬Normal

___Allah is the Most Merciful When you ask Allah for something, do so with certainty. You are asking Allah, and nothing is impossible for Him. Even if all hope seems lost, one Du'a can make the difference!❤️ . . #makkah #madinah #malaysiantravellers #travelgram #travelblogger #umrah2019 #saudiarabia #alhamdulillah


2💬Normal

dah nak 2020 ni aku tak habis lagi travel hahaha yeay sekarang dah jejak 46 negara ,ada rezeki nanti sambung lagi sampai 100 #malaysiantravellers


1💬Normal

Next Page